Deze reis is momenteel helaas volgeboekt.

WAT HEBBEN PROTESTANTEN IN ROME TE ZOEKEN?

Meer dan u denkt...! In 1511 bezocht Maarten Luther de Eeuwige Stad. Geschokt door alle decadentie en corruptie bond hij de strijd aan met de paus en zijn kerk. Wat is er nog over van het decadente en corrupte Rome dat de Duitse priester destijds zo schokte? En welke protestantse invloeden zijn tot op de dag van vandaag te vinden in Rome als machtig centrum van de rooms-katholieke kerk?

Vaticaankenner Stijn Fens en oud-journalist Wouter Kurpershoek leren u de Eeuwige Stad te bekijken door zowel katholieke als protestantse ogen. Uw reisleiders zijn ervaren Rome-gangers. Laat u meenemen door (oud-)calvinist Wouter Kurpershoek die zich net als Luther blijft verbazen over de pracht en praal en politiek van de katholieke kerk en door de verstokte katholiek Stijn Fens voor wie een bezoek aan Rome iedere keer weer een bijna spirituele ervaring is.

Ontmoet het gezicht van de katholieke kerk in Nederland, Antoine Bodar. Hoor het verhaal van schrijfster Rosita Steenbeek, die als kleindochter van twee dominees al jaren in Rome woont. Een unieke reis naar een unieke stad...

REISGEGEVENS

Reissom: € 1495,-

Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-

NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

Inclusief

Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 5 lunches, 2 diners, reisleiding, ontmoetingen met Antoine Bodar en Rosita Steenbeek, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.

Exclusief 

Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Aantal deelnemers

De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers; het maximum bedraagt 30.

Reisleiding

Wouter Kurpershoek heeft zich na zijn journalistieke loopbaan als verslaggever en correspondent van de NOS toegelegd op - onder meer - het organiseren van bijzondere reizen.

Stijn Fens is al jarenlang dé Vaticaankenner van dagblad Trouw. Hij publiceerde een aantal boeken over de katholieke kerk en is als reisleider regelmatig in Rome.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u de reisleiding overal goed verstaan.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met KLM. De vluchttijden zijn:

13-12-2019          Amsterdam - Rome                      14.15 - 16.25 uur

18-12-2019          Rome - Amsterdam                      17.15 - 19.50 uur

Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.

NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarde... voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.

Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. maken wij gebruik van een moderne, comfortabele touringcar. In enkele gevallen maken we tijdens het programma gebruik van een touringcar of taxi’s, maar veruit het grootste deel leggen we te voet af. Een goede conditie is dan ook noodzakelijk voor deze reis (meer informatie onder het kopje ‘Zwaarte van de reis’). Uiteraard staat het eenieder vrij om na afloop van programmaonderdelen op eigen gelegenheid en kosten gebruik te maken van het openbaar vervoer of van taxi’s. Taxi’s zijn ruim beschikbaar in Rome en de kosten zijn lager dan in Nederland.

Hotel en maaltijden

U verblijft in een comfortabel en zeer centraal gelegen driesterrenhotel. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden. Bij de reissom zijn de diners op de eerste en laatste avond inbegrepen; tevens zijn de lunches op de dagen 2 t/m 6 inclusief.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

In december mogen we rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 13 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Een groot voordeel van reizen in december is dat het in Rome relatief rustig is.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Verblijfsduur & prijs

6 dagen vanaf € 1.495,- per persoon

Programma

dag 1, vr 13-12 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. Verder wordt er gedineerd, in een restaurant nabij het hotel, waar we kennis met elkaar maken. 

dag 2, za 14-12 Onze tocht begint met een bezoek aan de Piazza del Popolo en het Pantheon. We lunchen gezamenlijk. In de Santa Maria dell’Anima hebben we een ontmoeting met Antoine Bodar.

dag 3, zo 15-12 We wonen een mis bij in de Friezenkerk. Aansluitend wonen we het zondagse Angelusgebed bij, met de Paus op het St. Pietersplein. Gezamenlijke lunch.

‘s Middags staan het Vaticaan en de Sint Pieter op het programma.

dag 4, ma 16-12 We beginnen onze dag met een bijzondere ontmoeting: Rosita Steenbeek is schrijfster, protestant en woonachtig in een kerk in Rome. Zij vertelt hoe het is om protestant te zijn in Rome. Gezamenlijke lunch. ‘s Middags bezoeken we de Scala Santa, de trap die Luther beklom en waar hij besloot in opstand te komen. Via de San Clemente en het Colosseum lopen we terug naar het hotel.

dag 5, di 17-12 De ochtend is ter vrije besteding. Voor wie wil, is het mogelijk een wandeling door het Joodse ghetto te maken en de synagoge te bezoeken. Na de gezamenlijke lunch brengt de bus ons naar de Piramide van Cestius, een uniek grafmonument. Vervolgens bezoeken we het beroemde protestantse kerkhof en de Sint-Paulus-buiten-de-Muren, waar de apostel Paulus ligt begraven. We wonen de Vespers bij van de oecumenische beweging Sant’Egidio in de wijk Trastevere. Vantevoren dineren we in Trattoria Dagli Amici, verzorgd door vrijwilligers van Sant’Egidio.

dag 6, wo 18-12 We wonen de audiëntie van de paus bij op het Sint Pietersplein, inclusief de preek en de rijtoer over het plein. Na de gezamenlijke lunch reist u in de loop van de middag per touringcar naar het vliegveld. Directe lijnvlucht van Rome naar Amsterdam.


Labrys Reizen
Labrys Reizen
Berg en Dalseweg 27
6522 BA
Nijmegen

024 38 22 110
info@labrysreizen.nl
www.labrysreizen.nl
v.a. pp.€ 1.495,-