Rome voor Protestanten (9 t/m 14 maart 2018)

Wat hebben Protestanten in Rome te zoeken? Meer dan u denkt...! In 1511 bezocht Maarten Luther de Eeuwige Stad. Geschokt door alle decadentie en corruptie bond hij de strijd aan met de paus en zijn kerk. Wat is er nog over van het decadente en corrupte Rome dat de Duitse priester destijds zo schokte? En welke protestantse invloeden zijn tot op de dag van vandaag te vinden in Rome als machtig centrum van de rooms-katholieke kerk?

Vaticaankenner Stijn Fens en oud-journalist Wouter Kurpershoek leren u de Eeuwige Stad te bekijken door zowel katholieke als protestantse ogen. Uw reisleiders zijn ervaren Rome-gangers. Laat u meenemen door (oud-)calvinist Wouter Kurpershoek die zich net als Luther blijft verbazen over de pracht en praal en politiek van de katholieke kerk en door de verstokte katholiek Stijn Fens voor wie een bezoek aan Rome iedere keer weer een bijna spirituele ervaring is.

Ontmoet het gezicht van de katholieke kerk in Nederland, Antoine Bodar. Hoor het verhaal van schrijfster Rosita Steenbeek, die als kleindochter van twee dominees al jaren in Rome woont. Een unieke reis naar een unieke stad...

De hoofdredacteur van Trouw zal ook enkele dagen meelopen.

Scroll naar beneden voor het volledige programma per dag.

Reisinformatie

 • Reisdatum: 9 t/m 14 maart 2018
 • Prijs vanaf € 1.495,- p.p. o.b.v. verblijf in een 2-persoonskamer
 • 1-persoonskamertoeslag bedraagt € 150,-

Inclusief

 • Directe lijnvlucht Amsterdam - Rome v.v. inclusief alle toeslagen
 • Transfer luchthaven Rome - hotel v.v. per touringcar
 • 5 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • 5 lunches
 • 2 diners
 • Entreekosten conform programma
 • Gebruik audiosysteem voor de rondleidingen
 • Deskundige rondleiding door Rome-kenners Wouter Kurpershoek en Stijn Fens
 • Ontmoetingen met Antoine Bodar en Rosita Steenbeek
 • Plattegrond van Rome

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Drankjes bij de maaltijden
 • Evt. overig vervoer in Rome
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Verplichte bijdrage
 • Calamiteitenfonds van € 2,50
 • Boekingskosten à € 20,- per boeking

Verblijfsduur & prijs

6 dagen vanaf € 1.495,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1 - vrijdag 9 maart 2018

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome (14.15-16.25 uur) en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. We maken kennis met elkaar en maken een eerste oriënterende wandeling. Diner in een restaurant nabij het hotel.

Dag 2 - zaterdag 10 maart 2018

Onze tocht begint met een bezoek aan de Piazza del Popolo en het Pantheon. We lunchen gezamenlijk. In de Santa Maria dell’Anima hebben we een ontmoeting met Antoine Bodar.

Dag 3 - zondag 11 maart 2018

We wonen een kerkdienst bij in de kerk van de Duitse Lutheranen, midden in Rome. Aansluitend wonen we het zondagse Angelusgebed bij, met de Paus op het St. Pietersplein. Gezamenlijke lunch.
‘s Middags staan het Vaticaan en de Sint Pieter op het programma.

Dag 4 - maandag 12 maart 2018

We beginnen onze dag met een bijzondere ontmoeting: Rosita Steenbeek is schrijfster, protestant en woonachtig in een kerk in Rome. Zij vertelt hoe het is om protestant te zijn in Rome. Gezamenlijke lunch.
‘s Middags bezoeken we de Scala Santa, de trap die Luther beklom en waar hij besloot in opstand te komen. Via de San Clemente en het Colosseum lopen we terug naar het hotel.

Dag 5 - dinsdag 13 maart 2018

De ochtend is ter vrije besteding. Voor wie wil, is het mogelijk een wandeling door het Joodse ghetto te maken en de synagoge te bezoeken. Na de gezamenlijke lunch brengt de bus ons naar de Piramide van Cestius, een uniek grafmonument. Vervolgens bezoeken we het beroemde protestantse kerkhof en de Sint-Paulus-buiten-de-Muren, waar de apostel Paulus ligt begraven. We wonen de Vespers bij van de oecumenische beweging Sant’Egidio in de wijk Trastevere. Vantevoren dineren we in Trattoria Dagli Amici, verzorgd door vrijwilligers van Sant’Egidio.

Dag 6 - woensdag 14 maart 2018

We wonen de audiëntie van de paus bij op het Sint Pietersplein, inclusief de preek en de rijtoer over het plein. Na de gezamenlijke lunch reist u in de loop van de middag per touringcar naar het vliegveld. Directe lijnvlucht van Rome naar Amsterdam (17:15-19:50).

Reisleiding

Wouter Kurpershoek, heeft zich na zijn journalistieke loopbaan als verslaggever en correspondent van de NOS toegelegd op - onder meer - het organiseren van bijzondere reizen.

Stijn Fens, is al jarenlang dé Vaticaankenner van KRO/RKK en het dagblad Trouw. Hij publiceerde een aantal boeken over de katholieke kerk en is als reisleider regelmatig in Rome.

Overige informatie

Bagage
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl. Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.
NB Voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van KLM verwijzen we u naar: www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

Vervoer ter plaatse
Voor de transfer van de luchthaven naar het hotel v.v. maken wij gebruik van een moderne, comfortabele touringcar. In enkele gevallen maken we tijdens het programma gebruik van een touringcar maar veruit het grootste deel leggen we te voet af. Een goede conditie is dan ook van belang (meer informatie onder het kopje ‘Zwaarte van de reis’). Uiteraard staat het eenieder vrij om na afloop van programmaonderdelen op eigen gelegenheid en kosten gebruik te maken van het openbaar vervoer of van taxi’s. Taxi’s zijn ruim beschikbaar in Rome en de kosten zijn lager dan in Nederland.


Labrys Reizen
Labrys Reizen
Berg en Dalseweg 27
6522 BA
Nijmegen

024 38 22 110
info@labrysreizen.nl
www.labrysreizen.nl
v.a. pp.€ 1.495,-