Ontdek kleurrijk Suriname

Suriname bestaat naast de kuststrook en een savannegebied, voor het grootste deel uit groene regenwouden met snelstromende rivieren en dichte jungle, die in het zuiden aan het Amazone Gebied van Brazilië grenst. Grote delen van Suriname zijn nog nauwelijks betreden en niet door het grote toerisme ontdekt. Het sociale en maatschappelijk leven speelt zich af in de hoofdstad Paramaribo waar men veel overblijfselen van de koloniale periode vindt. Men treft hier hindoetempels en moskeeën als gevolg van de grote variatie aan bevolkingsgroepen, waaronder Hindoestanen, Creolen, Chinezen en Javanen maar ook marrons en indianen. In de jungle vindt het vervoer voornamelijk per korjaal (soort kano) over water plaats, vaak over woeste rivieren met stroomversnellingen. Wegen ontbreken in grote delen van het land. In het regenwoud wonen diverse bevolkingsgroepen, waaronder bijvoorbeeld de Saramaccaanse boslandcreolen, die nog tradities kennen die gebaseerd zijn op de Afrikaanse cultuur. Ook leven er gemeenschappen van indianen. De accommodaties in het binnenland zijn meestal eenvoudig, maar in overeenstemming met de prachtige natuur gebouwd. Tijdens deze reis maakt u kennis met de veelzijdigheid van Suriname en haar kleurrijke bevolking.

 Scroll naar beneden voor het volledige dagprogramma

Reisinformatie

 • Reisdatum: 3 t/m 14 november 2018
 • Reisduur: 12 dagen
 • Prijs: €2.495 p.p. 
  Eenpersoonskamertoeslag bedraagt €259,-
 • Deze reis wordt uitgevoerd door Marco Polo Reizen

Inclusief 

 • internationale retourvluchten met KLM
 • verplichte belastingen en brandstofheffingen
 • vervoer ter plaatse
 • dagelijks ontbijt
 • 8 lunches
 • 6 diners
 • excursies conform programma
 • Nederlandse reisleiding

Exclusief

 • bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking en administratiekosten € 25,- per boeking
 • reis-en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • (alcoholische)drankjes en niet vermelde maaltijden
 • optionele activiteiten
 • visumkosten van circa €35,-

Verblijfsduur & prijs

12 dagen vanaf € 2.495,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Na aankomst per KLM volgt de transfer naar Hotel Eco Resort Inn.

Dag 2 Paramaribo
Na het ontbijt maakt u een begeleide stadswandeling door Paramaribo.  De hoofdstad met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. U begint de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit wandelt u naar het complex van Fort Zeelandia. U maakt een wandeling langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes. De wandeling voert langs de winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee.

Dag 3 Paramaribo – Anaula (Boven Suriname)
U vertrekt vanuit Paramaribo via het district Para en Brokopondo naar district Sipaliwini, het grootste district van Suriname. De busrit eindigt op Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. U stapt hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar het Anaula Nature Resort. Dit wordt een avontuurlijke tocht over stroomversnellingen en langs authentieke marron dorpen. Het comfortabel resort, voorzien van een geweldige lounge, mooie wandelpaden en zwembad ligt 1 uren varen vanuit Atjoni en vormt de uitvals basis vanwaaruit u vele indrukwekkende excursies zult ondernemen. ’s Avonds maakt u een nachtelijke vaartocht op zoek naar kaaimannen.

Dag 4 & 5 Anaula
Tijdens uw verblijf in Anaula staan centraal op het programma een wandeling door een authentiek marron dorp en een wandeling door het ongerepte oerwoud. Naast de uitstapjes naar onderandere indrukwekkende stoomversnellingen, verzorgt het resort ook een cultureel optreden.

Na de lunch op dag 5 vertrekt u naar het Bergendal Eco & Cultural River Resort, gelegen langs de linkeroever van de Surinamerivier, waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Het resort is tegen een bosrijke bergrug op gebouwd met lodges tussen de bomen, gebouwd van natuurlijke materialen en voorzien van alle gemakken, zonder het ‘bosgevoel’ te verliezen. 

Dag 6 Bergendal - Brownsberg
Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict heeft u een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling ziet u de idyllische watervallen en komt u oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk ziet u ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen!

Dag 7 tm 9 Bergendal - Nickerie
U vertrekt vanochtend richting het westen van Suriname en verkent enkele van de 10 districten waarin het land is opgedeeld en eindigd tot slot in district Nickerie. Onderweg komt u o.a. langs het landbouwdistrict Saramacca waar u de hoofdstad Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse boeroes, bezoekt. U vervolgt uw weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. Deze dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar uw hotel voor twee nachten staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland... u bezoekt het natuurgebied Bigi Pan, Surinaams voor het grote meer, een prachtig rijk natuurgebied met meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis en de steltloper. Voordat u op dag 9 teruggaat naar Paramaribo, waar u de 2 laatste nachten verblijft, wordt er een rijstplantage aangedaan.

Dag 10 Plantages te Commewijne
U vaart vanuit Paramaribo over de Surinamerivier naar Nw Amsterdam, de hoofdplaats van het distrikt Commewijne en maakt een wandeling door het historisch bestuurscentrum en het openlucht museum “Fort Nw Amsterdam”. Vervolgens vaart u naar de historisch plantages ” Rust en Werk” en “Frederiksdorp”, waar de mooiste,gerestaureerde plantagewoningen van Suriname staan.

In een compleet koloniale sfeer kunt u genieten van een overheerlijke lunch. Vervolgens maakt u een rondwandeling op de voorheen bloeiende koffieplantage. Hierna stapt u in de boot en gaat u opzoek naar de vriendelijke en speelse Surinaamse dolfijnen, ook wel profosu genoemd. 

Dag 11 Paramaribo - Amsterdam
In de loop van de dag vertrekt u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. 

Dag 12 Aankomst Amsterdam


Marco Polo Reizen
Marco Polo Reizen
Larenweg 40
5234 KA
‘s-Hertogenbosch

020 - 751 79 04
lezersreizen@marcopoloreizen.nl
www.itgcompanies.nl
v.a. pp.€ 2.495,-