6-daagse vliegreis in Italië voor kerkhervormers

DEZE REIS IS UITVERKOCHT

Vaticaankenner Stijn Fens en oud-journalist Wouter Kurpershoek gaan met u op zoek naar de rol van de kerkhervormers in het Italië van toen en nu. 

We beginnen met Franciscus en eindigen met Franciscus; een reis in de voetsporen van de middeleeuwse bedelaar Franciscus van Assisi naar zijn naamdrager de huidige paus Franciscus. Allebei wars van luxe en vastberaden de kerk te hervormen. 

Een unieke reis voor de protestante en katholieke ‘kerkhervormers van nu’ die zich willen laten inspireren door de verhalen van Stijn Fens, de priester Antoine Bodar en schrijfster Rosita Steenbeek.

Verblijfsduur & prijs

6 dagen vanaf € 1.595,- per persoon

Programma

dag 1, vr 06-03 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome. Transfer per touringcar naar ons hotel in Assisi, waar we twee nachten verblijven. Gezamenlijk diner.

dag 2, za 07-03 We brengen de gehele dag door in Assisi, de stad van de  middeleeuwse heilige Franciscus. Het kerkje San Damiano en het bijbehorende klooster ligt net buiten Assisi en heeft zijn oorspronkelijke vorm grotendeels behouden. Toen Franciscus hier bad tot Christus aan het kruis kwam die tot leven en vroeg hem driemaal om zijn in verval geraakte huis – de kerk als geheel dus -  te repareren. Het oorspronkelijke kruis is inmiddels verplaatst naar de basiliek Santa Chiara in Assisi, die we ook bezoeken. 

Na de lunch nemen we uitgebreid de tijd voor de boven- en benedenkerk van de basiliek van Sint-Franciscus. Deze dertiende-eeuwse kerk staat op de Werelderfgoedlijst en trekt vele bezoekers en pelgrims. In de bovenkerk wordt het leven van Franciscus verbeeld in de fresco’s van Giotto.

dag 3, zo 08-03 We ontmoeten priester Antoine Bodar, hét gezicht van de katholieke kerk in Nederland. Hij draagt voor ons de mis op en luncht met ons  in Assisi. Samen met Bodar reizen we vervolgens via Greccio naar Rome. In Greccio vierde Franciscus in 1223 het kerstfeest en bouwde hij de eerste kerststal. De laatste drie nachten verblijven we in Rome.

dag 4, ma 09-03 De Sant’Ignazio is vernoemd naar Ignatius van Loyola, stichter van de Jezuïeten. Stijn Fens vertelt u alles over deze religieuze orde van kritische intellectuelen, die paradoxaal genoeg de gelofte van gehoorzaamheid aan de paus afleggen. 

In de Santa Maria sopra Minerva ligt het lichaam van Catharina van Siena, een mystica met grote invloed op de veertiende-eeuwse politiek in Europa. Zij haalde de paus over om terug te keren van Avignon naar Rome, wat uiteindelijk onbedoeld leidde tot het Westers Schisma.

Na de lunch bezoeken we de Evangelisch-Lutherse kerk in de schaduw van de Via Veneto en ontmoeten we enkele Romeinse Lutheranen. 

dag 5, di 10-03 De ochtend is vrij. In de middag bezoeken we de opgravingen van de Sint-Pieter en en de plek waar  Petrus begraven zou zijn (bezoek is onder voorbehoud). Een bijzondere ervaring in het hart van het Vaticaan. Aan het eind van de middag ontmoeting met Rosita Steenbeek, schrijfster, protestant en woonachtig in Rome. Zij vertelt over haar leven in Rome tijdens een wandeling rondom Campo de’Fiori en het gezamenlijke diner.

dag 6, wo 11-03 We eindigen onze reis met de andere Franciscus, de paus. We wonen de audiëntie van de paus bij op het Sint Pietersplein. Transfer per touringcar naar het vliegveld. Directe lijnvlucht van Rome naar Amsterdam.


Reisgegevens

Reissom: € 1595,- 
Toeslag eenpersoonskamer: € 150,-
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

Inclusief

Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 4 lunches, 2 diners, reisleiding, ontmoetingen met Antoine Bodar en Rosita Steenbeek, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.

Exclusief 

Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Aantal deelnemers

De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers; het maximum bedraagt 30.

Reisleiding

Wouter Kurpershoek heeft zich na zijn journalistieke loopbaan als verslaggever en correspondent van de NOS toegelegd op - onder meer - het organiseren van bijzondere reizen.

Stijn Fens is al jarenlang dé Vaticaankenner van dagblad Trouw. Hij publiceerde een aantal boeken over de katholieke kerk en is als reisleider regelmatig in Rome.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u de reisleiding overal goed verstaan.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa met KLM. De vluchttijden zijn:

06-03-2020 Amsterdam - Rome 09.40 – 11.55 uur

11-03-2020 Rome - Amsterdam 17.15 - 19.50 uur

Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief. 

NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarde... voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.

Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfer van de luchthaven naar de hotels v.v. en voor de transfer van Assisi naar Rome maken wij gebruik van een moderne, comfortabele touringcar. Veruit het grootste deel van het programma leggen we te voet af. Een goede conditie is dan ook noodzakelijk voor deze reis (meer informatie onder het kopje ‘Zwaarte van de reis’). Uiteraard staat het eenieder vrij om na afloop van programmaonderdelen op eigen gelegenheid en kosten gebruik te maken van het openbaar vervoer of van taxi’s. Taxi’s zijn ruim beschikbaar in Rome en de kosten zijn lager dan in Nederland. 

Hotels en maaltijden

Overnachtingsplaatsen: Assisi (2 nachten) - Rome (3 nachten)

U verblijft zowel in Assisi als in Rome in een comfortabel en centraal gelegen viersterrenhotel. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. Vanuit het hotel kunnen nagenoeg alle bezienswaardigheden te voet bezocht worden.

Bij de reissom zijn vier lunches en twee diners inbegrepen; deze vinden plaats in lokale restaurants. 

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.

Omdat een groot deel van het programma te voet wordt afgelegd, is het noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.

Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt een keer van hotel gewisseld; op die dag is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.

Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. 

Weer

In maart mogen we rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. 

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. 

Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/duurzaam 

en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen.

Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.

U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.Labrys Reizen
Labrys Reizen
Berg en Dalseweg 27
6522 BA
Nijmegen

024 38 22 110
info@labrysreizen.nl
www.labrysreizen.nl
v.a. pp.€ 1.595,-