12-daagse (individuele) duurzame rondreis: Train&Drive naar Zuid-Puglia

Low Carbon Travels introduceert de eerste duurzame rondreizen door het prachtige Puglia. De reis wordt gemaakt per internationale nachtrein vanuit Nederland naar Puglia. Op de bestemming reist de klant in een elektrische huurauto met verblijf in luxe, historische accommodaties, weg van de massa. Eco-duurzame excursies en activiteiten zijn optioneel te boeken. 

Uniek in Europa! 

Low Carbon Travels biedt duurzame reizen in Italië en werkt exclusief samen met het 100% Italiaanse autoverhuurbedrijf Sicily by Car, initiatiefnemer van het project waarbij een nieuwe manier van reizen geïntroduceerd wordt, waar liefhebbers van natuur, cultuur en lekker eten op een duurzame manier kennis maken met bijzondere bestemmingen in Italië. Mét respect voor de omgeving en lokale economie. Bij de luxe accommodaties kan de elektrische auto snel en gratis opgeladen worden, om de vele bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken.

Deze exclusieve CO2-neutraal Train&Drive reis voert langs de mooiste plekjes van de hak van de laars, in het zogeheten Salento gebied, de driehoek gevormd tussen Lecce, Brindisi en Taranto. Een betoverend gebied gezegend met natuur, geschiedenis, traditie, intense smaken en spiritualiteit, dat dankzij het milde klimaat het hele jaar door te bezoeken is.

Liefhebbers van zee en strand zullen hier verwend worden door de kliffen en indrukwekkende rotspartijen van Otranto, de prachtige baaien bij Gallipoli (het "Juweel van Salento”), met goudgele zandstranden en kristalhelder water.

Puglia biedt verder een breed scala aan plaatsen die getuigen van de oude oorsprong van dit gebied: van de prehistorie tot de Magna Grecia, van het keizerlijke tijdperk tot de Renaissance, culminerend in de glorie van de barok in Lecce en andere delen van Salento.

Alberobello is de thuisbasis van de "trulli", oude en karakteristieke stenen huizen, met een conisch dak, zo uniek dat ze opgenomen zijn op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast de trulli heeft Puglia nog een UNESCO-site in de stad Andria, Castel del Monte, een uniek meesterwerk van middeleeuwse architectuur gebouwd door Federico II (Frederik II).

Liefhebbers van traditie en populaire muziek kunnen niet anders dan genieten van de talloze dorpsfeesten en festivals die zich in de zomer van het ene dorp naar het andere verplaatsen. De meest bekende zijn het carnaval van Putignano, het feest van San Nicola in Bari en de nacht van de Taranta van Melpignano, een festival van pizzica en tarantella (traditionele dans) dat elk jaar eind augustus gasten uit heel Europa aantrekt om te zingen en dansen onder het licht van de maan, op het geluid van de tamboerijn.

Het schiereiland in het zuidelijkste puntje van de hak bezit alle ingrediënten voor een onvergetelijke en duurzame vakantie! 

De reis

 • 12 dagen
 • Internationale nachttreinreis Nederland (instap Amsterdam, Utrecht of Arnhem) – Bari  
 • 2 overnachtingen in een comfortabele 4-persoonscouchette in de trein (1 keer tijdens de heen-, 1 keer tijdens de terugreis)
 • 9 overnachtingen totaal in 3 duurzame luxe accommodaties,  incl. logies & ontbijt
 • Elektrische autohuur Renault Zoe met gratis laden
 • Inclusief privé wandelexcursie van 2,5 uur met gecertificeerde gids in barokstad Lecce (Engelstalig)
 • Extra eco-duurzame excursies bij te boeken

De vakantie begint met een indrukwekkend treinreis vanaf Amsterdam (instappen in Utrecht of Arnhem ook mogelijk) met als eerste de pijlsnelle ICE-trein naar Basel, vervolgens de Zwitserse Intercitytrein naar Milaan en tenslotte de Italiaanse nachttrein naar Bari.

Tijdens het landarrangement reist u door Puglia gemakkelijk per elektrische auto en verblijft u in 3 authentieke, luxe accommodaties waar natuur, cultuur en traditie een hoofdrol spelen. Het oprechte contact met de eigenaren, die u graag tips geven over de leukste plekjes en activiteiten in de buurt van uw verblijf, zorgen voor een warme ontvangst. Ze zullen er alles aan doen om u helemaal thuis te laten voelen in hun geweldige regio.

Tijdens deze reis, waarbij ontspanning en genieten centraal staan, kunt u de elektrische huurauto gemakkelijk en gratis opladen zowel bij de laadstations bij uw accommodaties als bij openbare laadpunten van ENEL (Italiaans energiebedrijf). Onze elektrische huurauto’s zijn voorzien van een speciale vergunning om de ZTL (Zona Traffico Limitato, het gebied waarbinnen slechts beperkt autoverkeer is toegestaan) te mogen betreden. Dit betekent dat de gebieden waar voor andere auto’s een verbod geldt (denk bv aan het historische centrum van de steden) voor uw auto wel toegankelijk zijn!

Verblijfsduur & prijs

12 dagen vanaf € 1.350,- per persoon

Prijsinformatie

Prijs op basis van 2 personen, inclusief internationale treinreis.

Vertrekdata: het betreft een individuele rondreis waarbij u zelf een vertrekdatum kiest in de periode 1.4.2020 t/m 30.9.2020.

LET OP: De prijzen zijn per persoon, bij een boeking van minimaal 2 personen in een gedeelde Standaard kamer. De prijzen zijn indicatief en kunnen veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid en de seizoenplanning van iedere accommodatie en van de treinen. Treinreis is inbegrepen en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met twee overnachtingen (1 op de heenreis, 1 op de terugreis) in een comfortabele 4-persoons couchette. Indien u een 4-persoons couchette voor u alleen wenst, dat is mogelijk tegen bijbetaling van 17 euro p.p. per enkele reis (op basis van 2 reizende personen).

Treinreis

Heenreis: Amsterdam Centraal - Basel SBB Basel SBB - Lugano Lugano - Milano Centrale Milano Centrale - Bari Centrale

Terugreis: Bari Centrale - Milano Centrale Milano Centrale – Lugano Lugano - Basel SBB Basel SBB - Amsterdam Centraal 

Accomodaties

 • 3 overnachtingen bij Country Resort Borgo Valle Rita – Ginosa
 • 3 overnachtingen bij Masseria Bosco “Relais Terre di Terre” -  Avetrana
 • 3 overnachtingen bij Masseria Capece - Cisternino

Inbegrepen

 • Treinreis retour van Nederland (Amsterdam, Utrecht of Arnhem) naar Bari
 • 10 dagen autohuur Renault Zoe 100% elektrisch (ongelimiteerd aantal kilometers; CDW verzekering (schade) + TP verzekering (diefstal); lokale belastingen; Express Service bij de balie; ingebouwd navigatiesysteem; oplaadkaart voor gratis opladen
 • Verplichte klantenbijdrage Garantiefonds GGTO €15,00 per boeking
 • privé wandelexcursie van 2,5 uur met gecertificeerde gids in barokstad Lecce t.w.v. € 55,- p.p. (Engelstalig)
 • Informatiepakket met reistips en routes
 • Totaal 11 overnachtingen: 2 in trein (1 tijdens heen- en 1 tijdens terugreis),  3 overnachtingen Country Resort Borgo Valle Rita,  3 overnachtingen Masseria Bosco “Relais Terre di Terre”,  3 overnachtingen Masseria Capece Verblijf op basis van logies en ontbijt in 2-persoonskamer
 • Informatiepakket met reistips en routes

Niet inbegrepen

 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Administratiekosten treintickets € 20,- per boeking
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te voldoen)
 • Extra bij te boeken excursies

Overige informatie

Maatwerk: De reis kan aangepast worden of uitgebreid indien u dit wenst. Toeslag voor eenpersoonskamer op aanvraag. Het is ook mogelijk om uitsluitend het landarrangement te boeken, zonder treinreis. Stuur hiervoor een email naar info@lowcarbontravels.nl of bel 020-755 40 10.

Cadeau: Het sfeervolle reisboek 'Puglia, Een paradijs in Zuid-Italië' van Willemijn van Dijk (Edicola Publishing) t.w.v. € 22,50 gratis bij u thuis bezorgd.

Mogelijke eco-duurzame excursies in de omgeving:  Low Carbon Travels werkt in Puglia samen met een lokale organisatie voor het verzorgen van excursies en activiteiten. Tijdens deze Train&Drive kunt u een aantal interessante en duurzame excursies bij boeken. Meer info hierover treft u op de pagina van de reisaanbieder.

Grensdocumenten:  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer. NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld:  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Autohuur: U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard op naam van de bestuurder. Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 80 jaar

LET OP: Op sommige vertrekdata vervalt de opstaphalte Arnhem wegens werkzaamheden aan het spoor. Maximum leeftijd bestuurder voor de elektrische huurauto 80 jaar


Low Carbon Travels
Low Carbon Travels
Antillenstraat 35
1058 GZ
Amsterdam

+31 (0)20-755 40 10
info@lowcarbontravels.nl
https://lowcarbontravels.nl/
v.a. pp.€ 1.350,-